Nume sfinte pentru baietii nascuti in Februarie

Nume sfinte pentru baietii nascuti in Februarie

Nume sfinte pentru baieteii nascuti in luna Februarie. Cititi listuta in continuare:

Nume sfinte pentru baieteii nascuti in luna Februarie

Adrian

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Sfantului Mucenic Adrian.
Origine: latina si inseamna locuitor al Hadriei - fiind un oras din regiunea Veneta si dupa care a fost numita Marea Adriatica.

Alexandru

Sf. Alexandru, ep. - intre numeroşii sfinti cu acest nume, patriarhul Alexandru, nascut in jurul anului 250, detine un loc de frunte in randul marilor campioni ai credintei, fiind unul dintre protagoniştii in lupta impotriva ereziei ariane.
Origine: provine din grecescul Aleksandros, un nume de origine greaca care inseamna protector, aparator al oamenilor.

Andrei

Sf. Andrei Corsini, ep. - Andrei, fiul unei familii notabile din Florenta, familia Corsini, s-a nascut in anul 1301, anul in care Dante Alighieri era alungat din cetatea sa, impartita in tabere şi prada unor grave tulburari. inainte de naştere, mama lui spusese ca in vis l-a vazut pe fiul ei cu infatişarea unui lup ce s-a transformat in miel.
Origine: greaca si in seamna barbatie, curaj.

Augustin

Sf. Augustin Chapdelaine, pr. m. R. - El a fost nascut in La Rochelle in Franta, 06 ianuarie 1814 intr-o familie de tarani. El a fost hirotonit preot in 1843, a vicar li apoi paroh in satul de Boucey.
Origine: romaneasca si inseamna cel care trezeste viata, cel care imparte binefaceri, maret, venerabil, distins.

Claudiu

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Sfantului Claudiu.
Origine: latina.

Cornel

Sf. Cornel, centurion - a fost cunoscut ca un om evlavios, sutaşul roman, de care se temeau ca se ruga şi a fost generos in a face pomana. Reşedinta lui a fost in Cezareea Palestinei şi a apartinut cohortei cunoscute sub numele de "Italica".
Origine: gentelica.

Felix

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului Ier. FELIX, episcop de Lyon (Franta, sec. V).
Origine: latina si inseamna fericit, norocos.

Flavian

Pe 16 Februarie se face si pomenirea Sfantului Flavian, patriarhul Constantinopolului.
Origine: latina si inseamna galben, auriu.

Gabriel (Gabi)

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului GABRIEL (Svyatoslav) din Yuriev (+1253).
Origine: ebraica si inseamna Dumnezeu este puternic.

Filip

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului Ier. FILIP, episcop de Vienne (Franta, cca +578).
Origine: greaca si inseamna cel ce indrageste caii, prieten al cailor.

Ioan (Ionel, Ionut, Nelu)

Ioan Profetul - Sfantul Varsanufie cel Mare si Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trait in secolul al VI-lea, in timpul domniei imparatului Iustinian I (483-565). Au dus o viata ascetica in manastirea Avvei Serid din Palestina, langa orasul Gaza. Cei doi Sfinti Parinti au explicat foarte deslusit necesitatea calauzirii spirituale si a supunerii fata de un povatuitor duhovnicesc. Acesti Sfinti Parinti ne sfatuiesc sa nu facem nimic fara a-l intreba pe parintele nostru duhovnicesc.
Sfantul Ioan Casian si Intaia si a doua aflare a capului Sfantului Proroc Ioan Botezatorul.
Origine: provine de la numele Iohannes, forma latina a numelui grec Ioannes, acesta fiind derivat de la evreiescul Yoghanan, insemnand "Yahweh este milostiv".

Iulian

Astazi 6 Februarie se face si pomenirea Sfantului Mucenic Iulian din Emesa.
Origine: latina si inseamna lumina cerului.

Leon

Papa Leon I este unul dintre sfintii Bisericii nedespartite ai primului mileniu crestin, pe care ii regasim in Calendarul Ortodox. Leon s-a nascut in Italia intr-o familie crestina. Ajungand arhidiacon al Papei Sixt al III-lea, dupa moartea acestuia, Leon a fost numit Papa al Romei. Papa Leon I a fost cel care a salvat orasul de la distrugere, atunci cand Attila si hunii sai s-au apropiat de Roma.
Origine: latina si inseamna rege, curaj, grandoare.

Marian

Sf. Fecioara Maria de la Lourdes - Faptele amintite in comemorarea aceasta s-au petrecut intr-o mica localitate de la poalele Muntilor Pirinei, localitate numita Lourdes, in anul 1858. in ziua de 11 februarie, tanarei Bernadeta Soubirous, in varsta de 14 ani i s-a aratat Sf. Fecioara.
Origine: ebraica si inseamna cel iubit.

Mihai

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului Nou Mc. MIHAIL (Agaev) din Rusia (+1938).
Origine: ebraica si inseamna mare conducător, ocrotitor al copiilor poporului lui Israel.

Nicolae (Nicu)

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Sfantului Nicolae al Japoniei.
Origine: greaca si inseamna a invinge, victorie.

Paul

Sf. Paul Miki şi ins., m. - Putine Biserici ale epocii moderne au un numar de martiri aşa cum este cazul celei japoneze, deoarece, dupa primii 26, din anul 1597, le-au urmat cel putin alti 205 in arcul de timp ce se intinde de la 1617 la 1632.
Origine: latina si inseamna mic sau umil.

Pavel

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Mucenicilor Pavel si Simon.
Origine: latina si inseamna mic sau umil.

Sergiu

Sf. Sergiu, calug. m. - Sfantul Sergiu, pe care il amintim astazi, este un martir din Cezareea Capadociei. Aproape ignorat de documentele hagiografice bizantine şi greceşti, a avut o oarecare popularitate in Apus, datorita unei Passio in limba latina.
Origine: latina si inseamna ingrijitor, supraveghetor, slujitor.

Simon

In Februarie (3 Februarie) se face si pomenirea Mucenicilor Pavel si Simon.
Origine: ebraica si inseamna a auzi, a asculta.

Teodor

Sfantul Mucenic Teodor, cinstit de Biserica Ortodoxa in ziua de 17 februarie, a dobandit cununa muceniceasca in anul 306, in timpul persecutiei pornite impotriva crestinilor de catre imparatii Maximian si Maximus.
Origine: inseamna darul lui Dumnezeu.

Valentin

Sfantul Mucenic Valentin - Patimirea celor doisprezece Sfinti Mucenici: Pamfil preotul, Valentin diaconul, Pavel, Porfirie si ceilalti. Batranul diacon Valentin era o autoritate recunoscuta in Sfintele Scripturi, pe care le cunostea pe de rost.
Origine: latina si inseamna puternic, viguros, sanatos.

Vladimir

Potrivit Sinaxarului Sfintilor de pretutindeni, tot astazi facem pomenirea (3 Februarie) si Sfantului Cuv. Nou Mc. VLADIMIR (Zagreba), ieromonah (Rusia, +1938)
Origine: slava si inseamna a conduce, a stapani.

Generator de nume norocoase de copii

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!