Cum ma pot hotara in alegerea numelui copilului meu?

Cum ma pot hotara in alegerea numelui copilului meu?

Decizia de a alege un nume pentru bebelus iti apartine tie si partenerului tau desi nu-i nimic rau in a fi deschisa la sugestii - si vei auzi o multime. Un nume este permanent asa ca alege-l cu grija. Incepe sa discuti cu partenerul tau alegerea unui nume cat de curand posibil ca sa ai niste puncte de plecare.

Pe langa faptul ca vei dori sa eviti numele care iti readuc in memorie amintiri urate vei dori sa ocolesti si numele celebre ca Cher sau Fabio. Tine la indemana o lista cu nume favorite si noteaza in ea de cate ori un nou nume iti vine minte.

Ce luam in considerare cand alegem un nume?

In alegerea unui nume se tine seama de mai multi factori incepand de la a face concesii prietenilor si rudelor pana la a evita unele nume ridicole. Cateva puncte de tinut minte:

Sunet si compatibilitate

Unul din cele mai importante lucruri este cum suna numele bebelusului tau cand il spui cu voce tare. Este melodios? Aspru? Se potriveste cu numele de familie? De obicei, prenumele mai lungi se potrivesc cu numele de familie mai scurte si invers. In general, nu se potriveste sa combini un prenume care se termina intr-o vocala cu un nume de familie care incepe tot cu o vocala - se suprapun (de exemplu Eva Anderson). Evita prenumele care rimeaza cu numele de familie si de asemenea rezista tentatiei glumitelor de genul "Holly Wood" sau "Bud Weiser", va fi dragut doar pe moment dar copilul tau va avea acest nume toata viata.
 

Va asteptam pe forumul special creat:
 

Nume de copii
Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...