Nume sfinte pentru baietii nascuti in Decembrie

Nume sfinte pentru baietii nascuti in Decembrie

Dacă dorești ca băiețelul tău născut in Decembrie se se simtă și mai special oferă-i un nume de sfânt. Iată o listuță cu sfinții lunii decembrie:

Dacă in decembrie devii mami sau tati de băietel, consideră-l cel mai prețios dar. Luna aceasta este de fapt perioada cea mai rară pentru zilele de naștere (24 și 25 decembrie fiind cele mai rare zile de naștere), astfel că bebelușii din decembrie sunt speciali de la naștere.

Iată care sunt sfinții lunii Decembrie și ce nume puteți da băieților născuți în această luna:

Dan/Daniel

Sfantul Daniil Stalpnicul - Sfantul Daniil si-a prorocit ziua mortii. La iesirea sufletului lui ucenicii au vazut pe sfintii ingeri, proroci, apostoli si mucenici deasupra stalpului pe care vietuise cuviosul.
Sfantul Proroc Daniel - s-a născut din seminția lui Iuda, seminție împărătească si a trăit cu 460 de ani înainte de Hristos. A fost aruncat pentru a două oară într-o groapă cu lei din cauza credinței în Dumnezeul Cel Viu, dar și de această dată a ieșit nevătămat.

Origine: Daniele - ebraica. Semnificatie - judecată, judecător, îndurare, dăruire. Daniel însemna, în evreiește, "Dumnezeu este judecătorul meu“.

George

Sfantul Cuvios Gheorghe de la Cernica - s-a nascut in anul 1730, intr-o familie din Salistea Sibiului.

Origine: greaca, de la Georgios, iar semnificatia sa este fermier sau lucrator al pamantului. George este un nume regal in Anglia si in America. O alta interpretare a numelui George este conducator, iar originea slava.

 

Ioan/Ionel/Nelu

Cuviosul Părinte Ioan Tăcutul - Tăcutul cel vrednic de laude netăcute, Sfîntul şi cuviosul părinte Ioan s-a născut în Nicopoli din Armenia,

Origine - ebraica: Dumnezeu a avut mila, numele acestea fiind printre cele mai frecvente la popoarele crestine, aminindu-ne dragostea si mila cele fara de sfarsit ale Domnului pentru noi, oamenii.

Luca

Sfantul Luca cel Nou Stalpnicul - A luptat ca soldat in randurile armatei bizantine intr-un razboi contra bulgarilor, in care a fost martorul mortii a mii de oameni. Din acest razboi el a scapat nevatamat. Vazand in acest fapt, purtarea de grija a lui Dumnezeu, s-a facut monah si a urcat pe un stalp de langa Calcedon. A trait pe acel stalp intru aspre nevointe timp de patruzeci si cinci de ani, curatindu-si inima de toate gandurile si patimile sufletesti si trupesti.

Origine: greaca (Lukas). Reprezintă creația și inovația.

Nectarie

Sfantul Cuvios Nectarie - Dumnezeiescul Nectarie era din locul ce acum se cheamă Bitolia, iar părinţii lui au fost binecredincioşi şi drepţi înaintea lui Dumnezeu. Pentru viaţa sa înaltă, Dumnezeu l-a învrednicit pe Cuviosul Nectarie de harul Duhului Sfânt. Trăind ca un înger în trup, şi iubind neîncetata rugăciune, tăcerea, smerenia, postul şi milostenia, Sfântul Nectarie trăgea pe mulţi la Hristos, revărsând în jurul lui, pacea, bucuria şi lumina cea necreată a Duhului Sfânt, prin care mângâia şi odihnea pe toţi care veneau la chilia lui.

Origine: greaca. Inseamna bautura sfiintilor, bautura zeilor. Nectar, cu senul de bautura care indulceste, care vindeca, care face bine

Nicolae/Nicu

Sfantul Ierarh Nicolae - este cel mai cunoscut si iubit sfant al Bisericii Ortodoxe. este cunoscut drept ocrotitor al celor acuzati pe nedrept, al comerciantilor si al calatorilor, al fetelor nemaritate si al mireselor si, in mod special, al copiilor mici.

Origine: greaca. Inseamna victoria poporului, izbanda neamului.

Stefan/Stephane/Stefano

Sfantul Arhidiacon Stefan - Sfantul Apostol Stefan, cel dintai martir al Bisericii lui Hristos, este primul model de jertfa crestina pentru toti.

Origine - Stefan isi are originile in Grecia epocii lui Pericle si este descendent din cuvantul "stephanos" care inseamna "coroana, ghirland, cununa" cu care erau rasplatiti invingatorii in lupte.

Generator de nume norocoase de copii

 

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

  

  

  

   Nume Sex Origine


 

Va asteptam pe forumul special creat:
 

Nume de copii
Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...