Nume grecesti pentru fetite: cele mai frumoase 25 nume si semnificatia lor

Nume grecesti pentru fetite -  cele mai frumoase 25 nume si semnificatia lor

In topul listei cu cele mai frumoase nume pentru 2015 sunt numele grecesti, si cu sute de ani de istorie si mitologie, Grecia nu duce lipsa de inspiratie. Desi unele dintre numele zeitelor nu prea sunt folosite, in continuare gasiti 25 de nume grecesti pentru fetite:

Agatha

Acest nume de moda veche provine din cuvantul grecesc Agathos, care inseamna "bun" sau "natura". Cu atat mai mult, se gasesc porecle si prescurtari adorabile, cum ar fi "Aggie" si "Hattie" - sa nu uitam de  Agatha Christie, nu?

Alexis

Desi poate fi folosit si ca nume de baiat, ne place Alexis pentru ca defineste o feta puternica si independenta. Provine de la Alexin, cuvantul grecesc (sa apere), si poate fi prescurtat in "Allie" sau "Lexi".

Angelia

Acest nume superb, mai comun Angela sau Angelina, vine direct din mitologia greaca: Angelia este fiica lui Hermes.

Aretha

Aretha este versiunea de sex feminin a lui Ares, zeul grec al razboiului. Este un nume puternic, purtat cel mai bine in istorie de Aretha Franklin.

Atalanta

Cu o silaba in plus sa o diferentieze de orasul Atlanta, Atalanta este o femeie vanator puternica si independenta din mitologia greaca. Acest nume este superb, iar prescurtarile sunt destul de populare: "Annie" si "Lana".

Athena

Imprumutat de la zeita greaca a intelepciunii, curajului, inspiratiei, civilizatiei, legii si ordinii, matematicii, puterii, strategiei, artelor si mestesugurilor, orice Athena isi va purta numele cu mandrie.

Aura

Pronuntate "oar-ah", acest nume bland este partajat zeitei brizei si aerului curat, rece, de dimineata devreme. E ceva atat linistitor in acest nume...

 

Nume exotice din intreaga lume

Ati prefera un nume exotic si original pentru bebelusul dumneavoastra? Fie ca sunteti in cautarea unui nume diferit, care are un sens puternic si pozitiv, sau sunteti in lipsa de inspiratie, aceasta… ... citeste mai departe

 

Chloe

Desi in greaca (si in familia Kardashian), este scris "Khloe", numele este puternic si dulce. In mitologia greaca, Chloe a fost epitetul de vara al zeitei Demeter si ne reaminteste darul ei de a face florile sa infloreasca.

Cleo

derivat din cuvantul grecesc kleos ce inseamna glorie si faima, acest nume greu, apartine muzei istoriei, Clio.

Cora

Acest nume luminos vine de la cuvantul Kore, ce inseamna fata. Este un nume comun pentru personajul mitologic Persefona, care a fost fiica lui Zeus si Demeter, si regina lumii interlope.

Daphne

In mitologia greaca, Daphne este o nimfa si fiica a lui Peneus, zeul raului. Desigur, oricine familiarizat cu Scooby Doo stie deja cui apartine acest nume adorabil.

Effie

Effie este versiunea scurta a doua mari cuvinte grecesti: Euphemia si eftychia, care inseamna "bine vorbit" si respectiv "fericire".

Helen

Acest nume clasic este o legenda greaca - Helen a fost sotia regelui spartan a carui rapire a declansat razboiul troian. Aceasta inseamna lumina sau luminos.

Hera

Hera este un nume superb pentru 2015. In mitologia greaca, Hera a fost sotia maiestuosului Zeus, zeita femeilor si casatoriei.

Hermione

Desigur, primul lucru la care ne gandim este personajul celebru din seria Harry Potter, Hermione, dar numele a existat intotdeauna ca o forma feminina a lui Hermes, zeul mesager.

 

Numele si destinul copilului tau exista o legatura reala intre ele?

Credinta ca numele ne influenteaza destinul a existat inca din vremuri stravechi, la numeroase popoare. Cat adevar exista insa oare in toate aceste mituri legate de onomastica? Si daca numele are… ... citeste mai departe

 

Irene

Desi clasic scris Eirene, ambele nume sunt blande si provin de la Eirene, zeita pacii. Prescurtat "Rene" sau "Renie" (pronuntat "REE nee"), acest nume clasic este absolut irezistibil.

Kassandra

Scris "Cassandra", in mitologia greaca, ea a fost fiica regelui Priam si Regina Hecuba, si inzestrata cu puterea profetiei. Suna frumos "Kassie".

Olympia

Un alt nume nefolosit, care, credem noi, merita ceva credit; numele Olympia vine de la Muntele Olimp, muntele grec care a fost casa zeilor. Puternic, fara a-si pierde din feminitate, orice fata cu acest nume este destinata maretiei.

Paris

Desi se pare ca acest nume pare a fi de origine franceza, provine de fapt de la printul troian, care a inceput razboiul troian. Poate ca a fost folosit in mod traditional ca nume de baiat, dar ne place si pentru fetite (datorita Gilmore Girls).

Penelope

Penelope este un nume dulce care are o prescurtare chiar mai dulce ("Penny"). Penelope a fost faimoasa sotie credincioasa a eroului Ulise.

Phoebe

Provenind de la phoibos, cuvantul grecesc, (unul luminos), Phoebe este, de asemenea, un nume dat de Artemis, zeita vanatorii si salbaticiei. Este de asemenea, prezent pe scara larga in mass-media americana.

Rhea

In mitologia greaca, Rhea a fost mama puternicilor zei olimpieni - inclusiv Zeus, Hades si Poseidon. Numele ei vine de la cuvantul grecesc rhoia (curgere)

Selena

Selena a fost zeita greaca a lunii. Numele in sine este luminos, si purtat chiar si de celebritati, cum ar fi Selena Gomez.

Thalia

Cuvantul grecesc thallein inseamna "sa infloreasca" si "floare". Prescurtarile "Thal" sau "Lia" fac acest nume versatil - poate fi dificil sau bland.

Zoe

Zoe era o zeita minora al carui nume inseamna "viata". Este si numele unor celebritati precum Zoe Saldana si Zoe Kazan.

Cititi si
Top nume de fete in 2014 si Top nume de baieti in 2014

Generator de nume norocoase

 

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

    

  

   Nume Sex Origine