Nume pentru fetitele nascute in Noimebrie - Nume de sfinti

Nume pentru fetitele nascute in Noimebrie - Nume de sfinti

Ati nascut o fetita in luna Noiembrie si doriti sa ii dati un nume de sfant? Cititi mai departe atunci :)

 

Andreea

SF. Andrei - fratele lui Simon Petru; el a fost chemat mai înainte de ceilalţi şi, pentru acest motiv, grecii îi acordă supranumele de „protocletul”. Sfântul Andrei şi-a desfăşurat activitatea apostolică în ţinuturile din jurul Mării Negre şi a sfârşit viaţa în Grecia, la Patras, unde a fost răstignit pe o cruce în formă de X.
Originea numelui - provine din cuvântul grecesc Andreas/andreia, care înseamnă „bărbăție, curaj”.

Carina

Sf. Carina - Despre sfârşitul sfintei Carina, unele scrieri mai noi afirmă că, refuzând să-l renege pe Cristos, a fost legată de un stâlp, biciuită şi mutilată în chip îngrozitor, până când sufletul ei de soţie şi mamă creştină a trecut în împărăţia Lui Hristos.
Originea numelui - îşi are originile în spaţiul latin, semnificând: “iubit”, „drag”, „graţios”, de la adjectivul „carus”, conservat în limba latină „carino” şi în limba franceză „cher”.

Cecilia/Celia

Sf. Cecilia - martira ce a trait prin secolul al II-lea sau al III-lea. A fost condamnata la moarte pentru ca a refuzat sa se inchine zeitatilor romane. Ulterior, a fost recunoscuta drept protectoarea muzicii si a muzicienilor.
Originea numelui - Forma feminina provenita de la numele de familie roman "Caecilius", derivat din cuvantul latin "caecus" care inseamna "orb, nevazator".

Cristina/Cristiana

Sfântul Cristian - a făcut parte dintr-o misiune de călugări camaldulezi, chemaţi de regele Boleslau să participe la activitatea de încreştinare a Poloniei.
Originea numelui - de origine romaneasca si inseamna "a unge". Provine de la latinescul Christian(a), care se traduce prin "urmasul lui Hristos" sau "cel ce crede in Hristos".

Ecaterina/Caterina/Catalina/Catinca

Sfanta Mucenita Ecaterina - Sfanta Mucenita Ecaterina, fiica principelui Consta, a trait in timpul imparatului Maximian, la inceputul secolului al IV-lea. Cunostea foarte bine limba greaca si limba latina si avea cunostinte temeinice de astronomie si de oratorie.
Originea numelui - din greaca: pur, curat, acest nume a fost intotdeauna considerat „ foarte potrivit pentru un nume crestin”

Elisabeta/Eliza/Liza/Izabela

Sf. Elisabeta - spiritul de rugăciune, încrederea totală în Dumnezeu şi îndeplinirea cu sinceritate a prescrierilor legii divine.
Originea numelui - din ebraica: Dumnezeu este perfectiunea, numele acesta fiind ca un imn de slava si multumire fata de Dumnezeu, Care este singurul desavarsit, absolut, perfect.

Gabriela

Arhanghelul Gavril, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - Gabriel - Gabriela reproduc un vechi nume propriu de origine ebraica Gabar: ce inseamna a fi puternic, iar El reprezinta numele divinitatii. Astfel, semnificatia numelui este "Dumnezeu este puternic", "Dumnezeu este puterea mea".

Ioana/Ionela

Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut la Antiohia. Criticile sale indreptate impotriva coruptiei i-au adus multi dusmani, deoarece suprima luxul resedintei episcopale, introducand traiul modest.
Originea numelui - de origine evreica si compus din "Jahve" (Ilie) in forma sa scurta "Jo" si "hanan" (a avea mila), rezultand "Jahve a avut mila", "Dumnezeu este milos".

Maria

Intrarea în Templu a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarei şi pururea Fecioarei Maria
Originea numelui - in acceptiunea egipteana, numele Maria ar putea veni de la mry - iubit sau mr - iubire. In interpretarea latina, semnificatia numelui Maria este stea de mare. In acceptiunea evreiasca, semnificatia numelui Maria este mare a amaraciunilor. Numele de fata Maria este de origine ebraica si inseamna "copil dorit".

Margareta

Sf. Margareta a Scoţiei - a organizat curtea cu măiestria unei sârguincioase castelane şi l-a însoţit pe soţul ei cu sfaturi înţelepte. Admiratoare a mănăstirii de la Cluny, a construit o mănăstire şi a adus aici o comunitate de călugări. Voind apoi să introducă în regat reforma gregoriană, a promovat diferite sinoade, luând parte ea însăşi la acestea.
Originea numelui - Având la bază termenul de origine latină „margarita” – „perla”, numele Margareta denumeşte o floare de primăvară.

Mihaela

Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - provine de la Mihail si corespunde unui vechi nume ebraic Mikael, purtat de numeroase personaje biblice. Considerat a fi cel mai mare dintre ingeri (arhanghel), atat in traditia crestina cat si in cea iudaica.

Paula

Sfântul Pavel Mărturisitorul - Fericitul Pavel a fost trimis la închisoare în cetatea Cucus din Armenia şi închis într-o biserică, unde slujind odată dumnezeiasca Liturghie, au năvălit arienii asupra lui şi l-au sugrumat cu omoforul lui. Şi astfel şi-a dat Domnului sufletul său.
Originea numelui - răspândit pe cale creştină provine de la numele de origine latină Paullus.

Generator de nume norocoase de copii

 

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

    

  

   Nume Sex Origine

.
 

Va asteptam pe forumul special creat:
 

Nume de copii
Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...