Nume pentru baietii nascuti in Noimebrie - Nume de sfinti

Nume pentru baietii nascuti in Noimebrie - Nume de sfinti

Ati nascut un baietel in luna Noiembrie si doriti sa ii dati un nume de sfant? Cititi mai departe atunci :)

Obiceiul de a da numele unui sfânt copiilor își are originea în Franța și Germania în Evul Mediu și este încă un obicei popular în Europa continentală.

Copiii primesc adesea numele unui sfânt la botezul lor. Se crede că sfântul al cărui nume este ales va servi ca protector pentru persoana care îi poartă numele.

În unele cazuri, părinții pot da copilului și un nume laic, permițându-i să folosească numele sfântului în scopuri religioase și numele secundar pentru toate celelalte scopuri. Un copil poate fi numit și după sfântul a cărui sărbătoare este ziua sa de naștere.

Iată care sunt sfinții lunii Noiembrie și ce nume puteți da baieteilor născuți în această luna:

Albert

Sf. Albert cel Mare - Albert, numit “cel mare” când era încă în viaţă, a meritat pe deplin acest titlu, deoarece a fost mare nu numai în ştiinţele umane, ci şi în ştiinţa creştină, cultivând toată viaţa o profundă unire cu Dumnezeu şi o mare iubire faţă de oameni.

Andrei

SF. Andrei - fratele lui Simon Petru; el a fost chemat mai înainte de ceilalţi şi, pentru acest motiv, grecii îi acordă supranumele de „protocletul”. Sfântul Andrei şi-a desfăşurat activitatea apostolică în ţinuturile din jurul Mării Negre şi a sfârşit viaţa în Grecia, la Patras, unde a fost răstignit pe o cruce în formă de X.
Originea numelui - provine din greaca veche: ánthrōpos = ființă umană fiind derivat din cuvântul andros = bărbat.

Carol

Sf. Carol Borromeu - Carol, la vârsta de 12 ani, este ales abate – onorific – al Mănăstirii „Sf. Graţian”, aflată pe domeniile familiei părinteşti. Cu multă durere, a observat cum chiar călugării îl ironizau pe tatăl său, care, duminică de duminică, participa la Sfânta Liturghie în mijlocul sătenilor din Arona şi primea cu evlavie Sfânta Împărtăşanie.

Originea numelui - Carol de origine germanica si are semnificatia de - om, barbat, om liber, om din popor. Numele Carol este corespondentul romanesc al lui Karl, frecvent si raspindit sub diferite forme la toate popoarele din apusul si centrul Europei.

Cristian

Sfântul Cristian - a făcut parte dintr-o misiune de călugări camaldulezi, chemaţi de regele Boleslau să participe la activitatea de încreştinare a Poloniei.
Originea numelui - din latina: crestin,cel ce crede in Hristos, numele acesta fiind ca o marturie a credintei si a dragostei noastre.

Gabriel

Arhanghelul Gavril, al cărui nume se traducere din ebraică „Dumnezeu este puterea mea”, este unanim considerat a fi mesagerul veştilor bune. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - Gavril, din ebraica, inseamna "Dumnezeu este puternic" , numele acesta evidentiind ca omul isi gaseste puterea in Dumnezeu, adica in credintais in iubire.

Damian

Sfinţii Cosma şi Damian erau fraţi, de neam din Asia, doi luminători, strălucind pe pământ cu faptele cele bune.
Originea numelui - de origine greacă şi provin din verbul "damao" care înseamnă "a supune ", "a aşeza".

Ion

Sfantul Ioan Gura de Aur s-a nascut la Antiohia. Criticile sale indreptate impotriva coruptiei i-au adus multi dusmani, deoarece suprima luxul resedintei episcopale, introducand traiul modest.
Originea numelui - din ebraica si se traduce "Dumnezeu a avut mila" sau "Binecuvantarea lui Dumnezeu"

Leonard

Sfântul Leonard de Noblat - este numele unui renumit pustnic, care, în prima jumătate a veacului al VI-lea, şi-a ales locul de retragere în pădurea din acest ţinut, unde a zidit şi o biserică închinată Maicii Domnului de sub Arbori; el a denumit locul său de muncă şi rugăciune Nobliacum sau Noblat.
Originea numelui - provine din latinescul "Leo" (în trad. "leu") și cuvântul vechi germanic "Hart" (în trad. "tare", "puternic").

Leon

Sf. Leon cel Mare - Principiul său era: “Chiar şi atunci când trebuie să corijezi, întotdeauna să fie salvată iubirea”.
Originea numelui - din greaca: leu, acesta este „simbolul puterii divine, al regalitatii si triumfului”.

Matei

Sfantul Apostol si Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli alesi de Hristos.
Originea numelui - transliterarea din limba greacă a numelui Ματθαιος (Matthaios).

Mihai

Mihail se traduce din ebraică prin „Cine-i ca Dumnezeu”. Sfinții Mihail și Gavril sunt consideraţi conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai.
Originea numelui - Mihail corespunde unui vechi nume ebraic Mikael, purtat de numeroase personaje biblice. Considerat a fi cel mai mare dintre ingeri (arhanghel), atit in traditia crestina cit si in cea iudaica.

Nectarie

Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina - unul dintre cei mai mari teologi ai începutului de secol XX, cu un nivel de pregătire academică de excepție.
Originea numelui - greaca; In traducere inseamna bautura sfiintilor, bautura zeilor. Nectar, cu senul de bautura care indulceste, care vindeca, care face bine.

Pavel

Sfântul Pavel Mărturisitorul - Fericitul Pavel a fost trimis la închisoare în cetatea Cucus din Armenia şi închis într-o biserică, unde slujind odată dumnezeiasca Liturghie, au năvălit arienii asupra lui şi l-au sugrumat cu omoforul lui. Şi astfel şi-a dat Domnului sufletul său.

Originea numelui - răspândit pe cale creştină provine de la numele de origine latină Paullus.

Generator de nume norocoase de copii

 

Incearca acest generator de nume - care tine cont de datele personale ale parintilor, de astre si de numerologie

Citeste si despre cum poate influenta prenumele destinul dar si sfaturile noastre despre alegerea numelui copilului tau.
Succes in folosirea celei mai mari
baza de date de nume de pe internetul romanesc!

Nume de copii, cea mai mare baza de date despre nume - pentru copii norocosi!

Baza de date Desprecopii.com

    

  

   Nume Sex Origine

.
 

Va asteptam pe forumul special creat:
 

Nume de copii
Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...